Team

Home » Over ons » Team

Marion Groot

Eigenaar / Docent Dans

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Creil
Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten – Docent Dans en Dansmaker

Marion begon met balletlessen toen ze 4 jaar was en volgde op 10-jarige leeftijd balletlessen aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Vanaf haar 12e levensjaar werd haar interesse voor andere dansstijlen groter en volgde zij tevens jazz- show- en moderne danslessen, daarnaast nam zij deel aan musicallessen. Na de oriëntatieklas dans te hebben gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werd zij toegelaten tot de opleiding Docent Theaterdans. Zij studeerde af in 2006
met haar afstudeerproject ‘Diep in de zee’. Samen met haar zus Linda Groot heeft zij Danscentrum Artistique opgericht. Marion is het creatieve brein achter de voorstellingen en evenementen van Artistique en geeft de danslessen aan de musicalklassen en volwassenen.

Linda Groot

Eigenaar

Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Zwolle
Opleiding: Rijksuniversiteit Groningen – Geschiedenis

In het laatste jaar van haar VWO-opleiding werd Linda aangenomen aan de vooropleiding van de Noord Nederlandse Dansacademie, waar ze een jaar later werd toegelaten tot de HBO-opleiding. Deze opleiding heeft zij een jaar gevolgd, daarna heeft zij geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Linda was als danseres verbonden aan de Fierce Tributeband en heeft jarenlang lessen gegeven en choreografieën gemaakt voor shows van Artistique. Momenteel heeft zij de algehele leiding bij Artistique in handen, organiseert de grote evenementen en theatershow en neemt de administratie voor haar rekening.

Jorien van Diepen

Organisatie / Docent Dans

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Zwolle
Opleiding: Lucia Marthas Institute For Performing Arts – HBO bachelor Dans Uitvoerend & HBO bachelor Dans Docent

Jorien studeerde in 2013 af aan de HBO dans- en musicalopleiding Lucia Marthas en volgde in 2014 een acteeropleiding bij Kemna Casting in Amsterdam. Na haar opleiding heeft zij bij verschillende dans en musicalscholen lesgegeven in Nederland, daarnaast danste en zong zij in verschillende shows en coverbands. Meerdere jaren heeft Jorien gewerkt op het Caribische eiland Bonaire, waar zij als coördinator en hoofd docent dans de dansschool draaiende hield. Is Jorien niet in de danszaal te vinden dan staat zij op het water, want kitesurfen is haar grootste hobby! Sinds januari 2020 werkt Jorien fulltime bij Artistique. Naast alle lessen die ze geeft, is zij verantwoordelijk voor social media en een deel van de organisatorische taken.

Lotte Bruger

Docent Dans

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Emmeloord
Opleiding: MBO C.I.C.K. Academie Zwolle

Drie jaar was Lotte nog maar, toen ze een trampoline kreeg. Al snel bleek dat het springen een uitlaatklep voor haar was, en dat het hielp om stroming te kunnen geven aan haar emoties. Deze vorm van bewegen samen met haar grote liefde voor muziek bleek de perfecte combinatie; haar passie voor dans werd geboren.
Op haar negende maakte Lotte kennis met danscentrum Artistique. In de loop der jaren volgde ze hier onder andere de vakken Jazz-Show-Streetdance, techniek, modern en musical. Naast deze vakken volgde ze balletlessen onder begeleiding van Marie Chantal Bakx en deed ze diverse workshops.
Als jong meisje droomde Lotte er al van om danseres en dansdocent te worden, en inmiddels krijgt deze droom steeds meer vorm. Lotte is derdejaars student bij dansacademie “Song & Dance” en geeft sinds september danslessen bij Artistique.
Met veel enthousiasme, creativiteit en haar grote passie voor dans hoopt Lotte anderen te inspireren en contact te leren maken met hun eigen creativiteit. Met plezier uiteraard als belangrijk uitgangspunt!
“Dance is the hidden language of the soul of the body” – Martha Graham.

Marvin de Fretes

Docent Hiphop

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Hilversum

Terug van weggeweest. Marvin heeft tot 2019 lesgegeven bij Danscentrum Artistique als dansdocent Hip hop. Sinds vorig jaar valt hij in voor Olivier en geeft de groepen 16+ en Midnight Poison les.
In het verleden deed hij oa. optredens voor Fab Morvan (Millie Vanilli) bij RTL Deutschland, RMX Crew, Benny Rodrigues en meer. Hij heeft lesgegeven bij Lucia Marthas (HBO), Moves Almere, Moves Amsterdam (invaldocent) en bij Social Dance.

Olivier Ntaganzwa

Docent Dans

Leeftijd: 28 jaar

Olivier is een geboren danser, alles wat hij doet, ademt dans. Sinds 2013 geeft Olivier hiphoplessen bij Artistique en vanaf 2016 zijn daar jazz/show/streetdance-lessen bijgekomen. Daarnaast is Olivier werkzaam bij verschillende dansscholen. Hij volgde zijn dansopleiding bij Codarts in Rotterdam. Olivier staat zelf regelmatig op de buhne. Zo danst hij in verschillende clubs door het land, was hij danser en choreograaf van ‘Miss World Netherlands’ en hij danst ook regelmatig mee met selectigroep Sensation en hiphop demoteam Midnight Poison.

Milou Zuurveld

Docent Dans

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Lucia Marthas Institute For Performing Arts – HBO bachelor Dans Uitvoerend & HBO bachelor Dans Docent

Milou is 29 jaar en woont in Amsterdam. In 2014 studeerde ze af met twee bachelors aan de HBO opleiding van Lucia Marthas Institute Of Performing Arts. Haar eerste baan was in het dansensemble van de productie ‘’Terugkeer Naar Gaia’’ van stichting ‘’Walkyre Echo’s’’. In 2014 werkte ze voor Musichall in België en Parijs in het ensemble van ‘The Wizard Of Oz’. Van 2015 tot 2019 werkte ze als danseres, aerialist en dancecaptain voor Norwegian Cruiselines in Amerika, China en Japan. Naast haar werk als uitvoerend danseres heeft ze een enorme passie voor lesgeven. Op dit moment verzorgt zij, naast haar lessen bij Artistique, de danslessen van het Nederlands Kinder Theater in Purmerend. Daarnaast is ze iedere zomer te vinden als dansdocent op MusicalCamp Nederland, waar zij mag staan naast grote namen uit het musicalvak.

Linda Groot

Eigenaar

Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Zwolle
Opleiding: Rijksuniversiteit Groningen – Geschiedenis

In het laatste jaar van haar VWO-opleiding werd Linda aangenomen aan de vooropleiding van de Noord Nederlandse Dansacademie, waar ze een jaar later werd toegelaten tot de HBO-opleiding. Deze opleiding heeft zij een jaar gevolgd, daarna heeft zij geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Linda was als danseres verbonden aan de Fierce Tributeband en heeft jarenlang lessen gegeven en choreografieën gemaakt voor shows van Artistique. Momenteel heeft zij de algehele leiding bij Artistique in handen, organiseert de grote evenementen en theatershow en neemt de administratie voor haar rekening.

Tarya Bruning

Docent Dans

Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Espel
Opleiding: MBO C.I.C.K. Academie Zwolle

Vanaf mijn 4de begon ik al met alles wat te maken had met dansen, zingen en acteren. Na mijn middelbare school heb ik de dans opleiding gevolgd in Zwolle op landstede. In die tijd heb ik stage gelopen bij artistique als dansleraar en wat vond ik dat geweldig !! Als klein meisje droomde ik er al van om danseres en dansdocent te worden. En nu na al die jaren les te hebben gevolgd bij artistique en zoveel te mogen leren, mag ik mijn enthousiasme, kennis en passie doorgeven aan de leerlingen.

Alice Hulsebosch

Docent spel

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Rutten
Opleiding: Vaktherapie

Van voorstellingen maken in de tuin tot voorstellingen op het podium. Alice Hulsebosch is van jongs af aan bezig geweest met het entertainen van publiek. Er werden in de achtertuin heuse circus- en musicalvoorstellingen georganiseerd. Sinds Alice in 2007, op 9-jarige leeftijd, is gestart met musicallessen bij Danscentrum Artistique is ze er niet meer weg te krijgen. Hiernaast heeft Alice toneellessen gevolgd bij het Muzisch centrum en werkte ze mee aan meerdere theaterprojecten bij Theatercollectief Sproet en Locatietheater Prins te Paard.

Binnen de opleiding Vaktherapie drama heeft Alice haar passie voor theater, de interesse in psychologie en de voldoening van het helpen van mensen kunnen combineren. De kennis en ervaring van de opleiding geven mooie handvatten om lessen te kunnen inrichten.

“Ik ben dolblij dat ik het team van Artistique mag aanvullen met mijn creativiteit en enthousiasme. Ik hoop dat de cursisten met net zoveel plezier als ik gaan uitkijken naar elke les en ieder optreden.’’

Jarno Spijker

Docent Breakdance

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Emmeloord
Opleiding: D’Drive Artiest Dans in Leeuwarden

Toen Jarno 11 jaar oud was kwam hij in aanraking met Breakdance en begon hij lessen te volgen bij Danscentrum Artistique.
Na 2 jaar nam hij ook de overstap naar Hip-Hop, wat uitgroeide in een grote passie voor dans. Vanaf dat moment wist hij dan ook dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken. Nadat hij de middelbare school had afgerond werd Jarno aangenomen op een MBO dansopleiding, die hij afgelopen jaar heeft afgerond.
Op het moment geeft Jarno les op meerdere plekken in het noorden in de stijlen Breakdance en Hip-Hop en wil hij zichzelf verder ontwikkelen als dansdocent in verschillende stijlen.

Vera Croese

Docent Dans

Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Zwolle
Opleiding: Lucia Marthas Institute For Performing Arts

Hi! Ik ben Vera en als klein meisje van nog maar 4 jaar oud begon ik met balletlessen bij het Muzisch Centrum in Emmeloord. Mijn moeder en 2 oudere zussen hebben daar ook allemaal gedanst. Het zit in ons bloed! Mijn moeder danste zelfs op spitzen en dan deden we samen mee aan voorstellingen. Dat vond ik altijd heel speciaal. Stilzitten kon ik eigenlijk nooit… Ik wilde altijd bewegen, op welke manier dan ook.

Rond mijn twaalfde (denk ik) begon ik met dansen bij Artistique. Hier volgde ik modern en zat ik bij Midnight Poison en Sensation. Hier heb ik altijd super veel geleerd en plezier gehad. Na ongeveer 6 jaar, in 2013, zette ik mijn dans avontuur nog verder voort en begon ik met studeren aan de Dansacademie; Lucia Marthas Institute For Performing Arts in Groningen. Dit mocht ik versneld doen en dus kon ik na 3 jaar afstuderen. Daarna heb ik in de wintermaanden veel les gegeven bij verschillende dansscholen in Nederland, waaronder Danscentrum Artistique. In de zomermaanden was ik aan het Gardameer in Italië te vinden. Daar heb ik 4 seizoenen gewerkt als danseres/entertainer op een camping. Afgelopen zomer 2022 was daar mijn laatste seizoen en ben ik nu sinds september 2022 weer terug als dansdocente bij Artistique!

Het overdragen van mijn passie en kennis binnen de dans voelt voor mij nooit als “werk”. Samen dansen en creëeren zal mij nooit vervelen. Wanneer ik dans, kan ik altijd volledig mijzelf zijn. Wanneer ik dans, kan ik mijn gevoelens en emoties op de meest bijzondere manier overbrengen, met of zonder woorden.

“Dance with your heart and your feet will follow”

Jorien van Diepen

Organisatie / Docent Dans

Leeftijd: 31 jaar
Woonplaats: Kraggenburg
Opleiding: Lucia Marthas Institute For Performing Arts – HBO bachelor Dans Uitvoerend & HBO bachelor Dans Docent

Jorien studeerde in 2013 af aan de HBO dans- en musicalopleiding Lucia Marthas en volgde in 2014 een acteeropleiding bij Kemna Casting in Amsterdam. Na haar opleiding heeft zij bij verschillende dans en musicalscholen lesgegeven in Nederland, daarnaast danste en zong zij in verschillende shows en coverbands. Meerdere jaren heeft Jorien gewerkt op het Caribische eiland Bonaire, waar zij als coördinator en hoofd docent dans de dansschool draaiende hield. Is Jorien niet in de danszaal te vinden dan staat zij op het water, want kitesurfen is haar grootste hobby! Sinds januari 2020 werkt Jorien fulltime bij Artistique. Naast alle lessen die ze geeft, is zij verantwoordelijk voor social media en een deel van de organisatorische taken.

Jorien van den Dries

Docent Zang en dans

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Opleiding: Lucia Marthas Institute for Performing Arts – HBO bachelor docent dans

Van haar 7e tot 19e volgde Jorien zelf dans en musical lessen bij Artistique. En gaf ze in 2019 en 2020 dansles aan verschillende groepen. Na haar middelbare school heeft ze de mbo Musicalperformer opleiding gevolgd bij C.I.C.K in Zwolle. Hierna is ze begonnen in Amsterdam op het HBO en gaat ze nu haar 4e en dus afstudeerjaar in.
Haar ambities liggen bij het docentschap maar ook zeker in het uitvoerende werkveld en kijkt ze uit naar wat de toekomst haar zal brengen.
In het lesgeven wil ze met haar enthousiasme en kennis graag haar passie doorgeven en de leerlingen naar een hoger niveau tillen.

Marije Kuijper

Docent Zang & Spel

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Amsterdam & Rutten
Opleiding: Frank Sanders Akademie

Toen Marije vier was begon ze al met alles wat met musical te maken heeft. Zij volgde van haar zesde tot haar veertiende musicallessen bij ‘Ventura’ in Kampen. Hier opvolgend volgde zij de vooropleiding van ‘Song & Dance’ waarna ze één jaar de vakopleiding volgde. Na dat jaar werd ze aangenomen bij de ‘Frank Sanders Akademie voor musical- en muziektheater’ in Amsterdam waar ze verder is gaan studeren. Zij kreeg lessen van onder andere Pia Douwes, Frank Sanders, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Bastiaan Ragas en Rein Kolpa. Marije is in 2022 afgestudeerd als uitvoerend artiest met de eindvoorstelling ‘LOENA’, geregisseerd en geschreven door Daniël Cohen, gespeeld in het De La Mar theater in Amsterdam. Verder is Marije de leadzangers van de coverband ‘Last Minute’. Als beginnend musical artiest is ze nu ook bezig met het maken van haar eigen werk.

Lotte Witteveen

Docent Dans

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Zwolle
Opleiding: MBO C.I.C.K. Academie Zwolle

Ik ben Lotte Witteveen. Ik dans al vanaf mijn 11e bij Artistique. Na mijn middelbare school afgemaakt te hebben ben ik begonnen aan een dansopleiding MBO. Ik ga nu naar mijn 2e jaar.
Ik vind lesgeven zo ontzettend leuk. Ik vind het heel leuk om zelf een choreografie te maken en die aan te leren aan cursisten. Dans betekent voor mij zelfverzekerd te kunnen zijn en ik kan er vaak mijn gevoel heel goed in kwijt. Ik wil de cursisten heel graag leren zich goed te voelen als ze dansen, te dansen met hun gevoel en veel uitstraling te geven!

Overige medewerkers

Roza Groot
Ondersteuning organisatie


Manon Prins
Pr medewerkster


Lotte Bruger
Facilitair medewerker