Team

Marion Groot

Eigenaar /  Docent Dans

Marion begon met balletlessen toen ze 4 jaar was en volgde op 10-jarige leeftijd balletlessen aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Vanaf haar 12e levensjaar werd haar interesse voor andere dansstijlen groter en volgde zij tevens jazz- show- en moderne danslessen, daarnaast nam zij deel aan musicallessen. Na de oriëntatieklas dans te hebben gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werd zij toegelaten tot de opleiding Docent Theaterdans. Zij studeerde af in 2006
met haar afstudeerproject ‘Diep in de zee’. Samen met haar zus Linda Groot heeft zij Danscentrum Artistique opgericht. Marion heeft de algehele leiding van Artistique, zij verzorgt een groot deel van de danslessen. Artistique is een actief theaterbedrijf dat wekelijks dans-, zang- en musicallessen verzorgt aan ruim 750 cursisten, daarnaast worden er workshops gegeven oa in het onderwijs en worden er vele evenementen, shows en optredens georganiseerd.

Linda Groot

Eigenaar / Docent Dans

In het laatste jaar van haar VWO-opleiding werd Linda aangenomen aan de vooropleiding van de Noord Nederlandse Dansacademie, waar ze een jaar later werd toegelaten tot de HBO-opleiding. Deze opleiding heeft zij een jaar gevolgd,daarna heeft zij geschiedenis gestudeerd aan de RUG. Linda is als danseres verbonden aan de Fierce Tributeband en verzorgt als dansdocent/choreograaf lessen bij Artistique. Ook heeft zij de dagelijkse leiding bij Artistique, dit doet zij samen met haar zus Marion. Linda verzorgt de administratie en zij organiseert o.a. de grote evenementen en shows.

Lotte Bruger

Docent Dans

Drie jaar was Lotte nog maar, toen ze een trampoline kreeg. Al snel bleek dat het springen een uitlaatklep voor haar was, en dat het hielp om stroming te kunnen geven aan haar emoties. Deze vorm van bewegen samen met haar grote liefde voor muziek bleek de perfecte combinatie; haar passie voor dans werd geboren.
Op haar negende maakte Lotte kennis met danscentrum Artistique. In de loop der jaren volgde ze hier onder andere de vakken Jazz-Show-Streetdance, techniek, modern en musical. Naast deze vakken volgde ze balletlessen onder begeleiding van Marie Chantal Bakx en deed ze diverse workshops.
Als jong meisje droomde Lotte er al van om danseres en dansdocent te worden, en inmiddels krijgt deze droom steeds meer vorm. Lotte is derdejaars student bij dansacademie “Song & Dance” en geeft sinds september danslessen bij Artistique.
Met veel enthousiasme, creativiteit en haar grote passie voor dans hoopt Lotte anderen te inspireren en contact te leren maken met hun eigen creativiteit. Met plezier uiteraard als belangrijk uitgangspunt!
“Dance is the hidden language of the soul of the body” – Martha Graham.

Olivier Ntaganzwa

Docent Dans

Olivier is een geboren danser, alles wat hij doet, ademt dans. Sinds 2013 geeft Olivier hiphoplessen bij Artistique en vanaf 2016 zijn daar jazz/show/streetdance-lessen bijgekomen. Daarnaast is Olivier werkzaam bij verschillende dansscholen. Hij volgde zijn dansopleiding bij Codarts in Rotterdam. Olivier staat zelf regelmatig op de buhne. Zo danst hij in verschillende clubs door het land, was hij danser en choreograaf van ‘Miss World Netherlands’ en hij danst ook regelmatig mee met selectigroep Sensation en hiphop demoteam Midnight Poison.

Linda Groot

Eigenaar / Docent Dans

In het laatste jaar van haar VWO-opleiding werd Linda aangenomen aan de vooropleiding van de Noord Nederlandse Dansacademie, waar ze een jaar later werd toegelaten tot de HBO-opleiding. Deze opleiding heeft zij een jaar gevolgd,daarna heeft zij geschiedenis gestudeerd aan de RUG. Linda is als danseres verbonden aan de Fierce Tributeband en verzorgt als dansdocent/choreograaf lessen bij Artistique. Ook heeft zij de dagelijkse leiding bij Artistique, dit doet zij samen met haar zus Marion. Linda verzorgt de administratie en zij organiseert o.a. de grote evenementen en shows.

Sarah van der Pol

Docent Dans

Sarah begon op zesjarige leeftijd met dansen en volgde lessen in verschillende stijlen, waaronder klassiek ballet, modern, tapdance en streetdance. Haar interesse voor dans bleef groeien en op haar dertiende ontdekte ze haar allergrootste passie: de musical. Ze begon met het volgen van zanglessen en spellessen bleven ook niet uit. Op haar vijftiende deed ze dan ook auditie voor de musical Jungle Book en kreeg daarin een rol. Vanaf dat moment wilde Sarah niets anders meer en werd aangenomen op de Song&Dance Academie voor Musicaltheater, waar ze in 2017 is afgestudeerd met haar eigen voorstelling: Loes.
Tijdens deze opleiding heeft ze een grote passie ontwikkeld voor het lesgeven en dat is nu ook wat ze fulltime doet. Naast Jungle Book heeft Sarah ook meegespeeld in de musical ‘Ja Zuster Nee Zuster’ en in 2016 vertolkte zij de hoofdrol in de musical ‘Petticoat’.

Jarno Spijker

Docent Dans

Toen Jarno 11 jaar oud was kwam hij in aanraking met Breakdance en begon hij lessen te volgen bij Danscentrum Artistique.
Na 2 jaar nam hij ook de overstap naar Hip-Hop, wat uitgroeide in een grote passie voor dans. Vanaf dat moment wist hij dan ook dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken. Nadat hij de middelbare school had afgerond werd Jarno aangenomen op een MBO dansopleiding, die hij afgelopen jaar heeft afgerond.
Op het moment geeft Jarno les op meerdere plekken in het noorden in de stijlen Breakdance en Hip-Hop en wil hij zichzelf verder ontwikkelen als dansdocent in verschillende stijlen.

Sanne Geluk

Docent Dans

Sanne heeft jarenlang bij Artistique gedanst, waaronder in het selectieteam Sensation Jeugd. Momenteel volgt zij de dansopleiding bij Lucia Marthas in Groningen. Meer informatie volgt.

Iris Warmolts

Docent Spel

Na vele jaren bij Artistique te hebben geacteerd, gezongen en gedanst, geeft Iris nu zelf spellessen aan de Musicalklassen van Artistique en aan de vooropleiding van Song & Dance. In 2012 begon Iris aan de MBO-opleiding Song & Dance Academie voor Musicaltheater in Zwolle, waarna ze de HBO-opleiding voor Musicaltheater heeft afgerond. Iris speelde voor haar stage een jaar lang in ‘The Sound Of Music’ van Stage Entertainment waarmee ze door heel Nederland en Belgie heeft getourd. Momenteel is ze te zien in de Nederlandse theaters in de musical ‘De Kleine zeemeermin’ van ‘Van Hoorne Entertainment’. In 2016 studeerde ze af met haar eigen solovoorstelling ‘POEP’ en in 2018 voor de HBO-opleiding met de voorstelling ‘Zusters et Cetera’. Als beginnend uitvoerend artiest is ze zich nu ook verder aan het ontwikkelen op het gebied van theater maken.

Lotte Witteveen

Docent Dans

Ik ben Lotte Witteveen. Ik dans al vanaf mijn 11e bij Artistique. Na mijn middelbare school afgemaakt te hebben ben ik begonnen aan een dansopleiding MBO. Ik ga nu naar mijn 2e jaar.
Ik vind lesgeven zo ontzettend leuk. Ik vind het heel leuk om zelf een choreografie te maken en die dan aan te leren. Dans betekent voor mij zelfverzekerd te kunnen zijn en ik kan er vaak mijn gevoel heel goed in kwijt. Ik wil de cursisten heel graag leren zich goed te voelen als ze dansen, te dansen met hun gevoel en veel uitstraling te geven!

Sammie Cohensius

Docent Dans

Toen Sammie 6 jaar was startte hij met het volgen van breakdancelessen. Hij ontdekte zijn passie en wist al snel dat hij zijn beroep wilde maken van dans. De passie voor breakdance groeide door in nieuwsgierigheid voor andere dansstijlen. Op zijn tiende begon hij hiphop lessen te volgen en de mix te maken tussen hiphop en breakdance. De lessen die hij al die jaren heeft gevolgd inspireerden hem en hij kwam erachter dat dansles geven en het verspreiden van dans een ultieme baan voor hem zou zijn. Sinds 2015 is hij dansdocent en probeert hij op zoveel mogelijk manieren kinderen enthiousast te maken voor dans. Dit doet Sammie bij Artistique maar ook bij andere dansscholen door het land.

Overige medewerkers

Roza Groot
Ondersteuning organisatie


Manon Prins
PR medewerkster


Chimene v/d Velde
Facilitair medewerker


Lotte Bruger
Facilitair medewerker