Selectiegroepen en demoteams

Selectiegroepen en demoteams

Voor Jazz/show/streetdance- en Hiphop groepen

Talentvolle dansers en danseressen kunnen middels een auditie in een demoteam of selectiegroep dansen bij Artistique.
De demoteams en selectiegroepen zijn op verschillende evenementen, wedstrijden en festivals te zien en er worden spectaculaire acts ingestudeerd voor de jaarlijkse theatershows. Zo werd er o.a. gedanst bij de Tulpenproms, de choreografie ‘Zand’ werd opgevoerd voor koningin Beatrix en de choreografie ‘Empire State’ voor het koningspaar Willem-Alexander en Maxima. Daarnaast is Sensation (de oudste selectie-showgroep) al meerdere malen Nederlands Kampioen Showdance geworden. Van de talentvolle dansers en danseressen in deze groepen wordt verwacht dat zij zeer gemotiveerd in de les staan en er volledig voor gaan. De selectie-showgroepen zijn ook geschikt voor cursisten die zich willen voorbereiden op audities voor dansacademies. De afgelopen jaren zijn tientallen dansers doorgestroomd naar dansvakopleidingen. In de lessen van de showgroepen worden verschillende danstechnieken uitgebreid behandeld o.a. jazzdance, klassiek ballet, modernjazz, streetdance en showdance.
In de hiphop demoteams wordt gewerkt aan techniek en er worden routines ingestudeerd die gebruikt worden in de choreografieën. De hiphop- & showaudities bestaan uit technische/creatieve oefeningen en een choreografie. De auditanten hoeven zelf thuis niets voor te bereiden. De jury, bestaande uit professionele docenten van Artistique, beoordeelt de auditanten op danstechniek, uitstraling, muzikaliteit, lenigheid, creativiteit, concentratie en de snelheid waarmee dansmateriaal wordt opgepakt. Er zijn geen kosten aan de audities verbonden.
De audities worden in juni voorafgaand aan het cursusjaar gehouden. Indien er later in het jaar aanmeldingen komen voor 1 van deze groepen wordt er per geval bekeken of er nog instroom mogelijk is d.m.v een privé-auditie. Echter, indien een groep vol zit is er geen instroom mogelijkheid.