Selecties en demoteams

Home » Lessen » Lesaanbod » Selecties en demoteams

Selectiegroepen

Voor Jazz/show/streetdance- en Hiphop groepen

Ben jij een echt danstalent en ben je gemotiveerd om er volledig voor te gaan?! Heb jij veel doorzettingsvermogen en wil jij meerdere keren per jaar op het podium staan? Dan is een selectiegroep echt iets voor jou.

De selectiegroepen zijn op verschillende evenementen, wedstrijden en festivals te zien en er worden spectaculaire acts ingestudeerd voor de jaarlijkse theatershows. Zo werd de choreografie ‘Zand’ opgevoerd voor koningin Beatrix, de choreografie ‘Empire State’ voor het koningspaar Willem-Alexander en Maxima en schitterden meerdere groepen op de Tulpenproms en Polderproms. Daarnaast is Sensation (de oudste selectie-showgroep) al meerdere malen Nederlands Kampioen Showdance geworden.

In de lessen van de jazz/show/streetdance selectiegroepen worden verschillende danstechnieken uitgebreid behandeld o.a. jazzdance, klassiek ballet, modernjazz, streetdance en showdance.
In de hiphop selectiegroep wordt gewerkt aan techniek en er worden routines ingestudeerd die gebruikt worden in de choreografieën. De selectiegroepen zijn ook geschikt voor cursisten die zich willen voorbereiden op audities voor dansacademies. De afgelopen jaren zijn tientallen dansers doorgestroomd naar dansvakopleidingen.

Dit is niet voor iedereen weggelegd, want voor een selectiegroep moet je auditie doen. Jaarlijks wordt er in juni een auditie gehouden voor iedereen die kans wil maken om in een selectiegroep te dansen. Audities worden gehouden voor talenten vanaf 9 jaar (jazz/show/streetdance) en 17 jaar (hiphop). De auditanten hoeven zelf thuis niets voor te bereiden. De jury, bestaande uit professionele docenten van Artistique, beoordeelt de auditanten op danstechniek, uitstraling, muzikaliteit, lenigheid, creativiteit, concentratie en de snelheid waarmee dansmateriaal wordt opgepakt. Er zijn geen kosten aan de audities verbonden.