Voorstellingen Theater ‘t Voorhuys

Raak!

OPENING KIDSSEIZOEN

Raak! en het Betoverende Sprookjesbal

Zaterdag 6 okt, aanvang 14.30u

Een sprankelende theatershow voor stoere Prinsen & prachtige Prinsessen. Na het lezen van het verhaal over het sprookjesmysterie van Het Sprookjesbal belanden Daan, Nouk en Sharon in een spannende tocht op zoek naar het Sprookjesbal. Maar wat de meiden niet weten is dat de drie boze zusters er een stokje voor willen steken, zodat de meiden niet uitgenodigd worden. Een heerlijke familievoorstelling vol humor en spanning. Daan, Nouk en Sharon nodigen alle kinderen uit om in hun mooiste jurk of coolste outfit te komen en aanwezig te zijn op het meest bijzondere bal van Nederland. Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket.
Na afloop van de voorstelling ontmoet je Daan, Nouk en Sharon tijdens de uitgebreide Meet & Greet.

Koop kaarten

Fataal – Als geweld zinloos is (12+)

Woensdag 17 okt, aanvang 19.30u

’Fataal’ was vorig jaar een succesvolle speelfilm. Nu brengt Homemade Productions de film als muziektheatervoorstelling naar het theater; gemaakt in de traditie van de Carry Slee musicals. Een aangrijpende voorstelling over zinloos geweld met prachtige songs en energieke dans. Milan heeft een droom. Hij wil een club. Een club waar je op goede muziek van de beste DJ’s tot diep in de nacht kunt dansen. En hij wil trouwen met Sophie. Omdat Milan een vastbijter en een doorzetter is, gaat dat hem ook lukken. Binnen de kortste keren is de club een succes. Maar op een avond zijn er drie jongens die zich agressief gedragen. Ze worden de tent uitgezet en willen wraak.

Koop kaarten

Meneer Monster – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+)

Zaterdag 27 okt, aanvang 14.30u

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Voor komend seizoen zet Meneer Monster zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling.

Koop kaarten

Introdans – Moderne Meisjes

Zaterdag 24 nov, aanvang 20.15u
In het voorjaar van 2013 boekte Introdans een wereldhit met het programma ‘Moderne Meisjes’ gewijd aan het werk van drie ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans. Zowel de Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman als de Amerikaanse Lucinda Childs staan ieder garant voor een heel eigen, aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Waar Veldman zich voor haar intieme, persoonlijke creatie liet inspireren door een schilderij van Pablo Picasso, trekt Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie als een Salvador Dalí-film aan je voorbij.
Inmiddels is de titel van het nieuwe werk van de inmiddels 77-jarige Lucinda Childs bekend: Petricor. De muziek voor Petricor is speciaal voor Childs / Introdans gecomponeerd door Ludovico Einaudi. Hij heeft een nieuw arrangement geschreven voor piano en strijkers. Einaudi is bekend geworden doordat zijn muziek is gebruikt in de filmhit Intouchables.

Koop kaarten

Rast – Bloedbroeders (12+)

Dinsdag 27 november, aanvang 20.15 uur

Vriendschap overwint alles. De jonge vrienden Mehmet en Abisoghom besluiten voor altijd samen te blijven. En om hun vriendschap te bezegelen worden ze bloedbroeders. Het is 1915. De veertienjarige Armeense Abisoghom moet vluchten uit het Ottomaanse rijk. Gelukkig is hij niet alleen. Zijn Turkse vriend Mehmet besluit met hem mee te gaan op de boot richting Griekenland. Het is het begin van een duizelingwekkende vlucht door vele landen en culturen. De enige constante is de onvoorwaardelijke liefde tussen de twee vrienden. Een vriendschap tussen een Armeen en een Turk. Een vriendschap die in die tijd onmogelijk is, maar toch ontstaat.
Bloedbroeders laat zien dat verschillen in afkomst, geloof, cultuur en opvoeding overkomelijk zijn. De vriendschap van Abisoghom en Mehmet overstijgt alle grenzen en hun levenslust is ontwapenend. We zien de twee vrienden opgroeien en naar elkaar toe groeien. Tijdens hun lange tocht nemen ze verschillende identiteiten aan, leren andere talen en verbloemen tijdelijk hun geloof. Dit allemaal om samen een warm thuis te vinden. Maar zal dat ze lukken?

Koop kaarten

Woezel & Pip – Op zoek naar de Rommelpiet (2+)

Woensdag 28 nov, aanvang 14.30u

Rommel de bommel, wat een gestommel! Wie zou dat toch zijn? Sinterklaas komt ook in de Tovertuin op bezoek! Maar wie maakt daar toch al die rommel? In deze familievoorstelling gaan Woezel & Pip samen met hun vriendjes Buurpoes, Molletje en hun ondeugende neefje Charlie op zoek naar de Rommelpiet! Knutsel voor Sinterklaas. Sinterklaas is dol op tekeningen en knutselwerkjes. Breng jouw tekening voor Sinterklaas mee naar het theater en lever hem vóór de voorstelling in bij de Woezel & Pip-stand. Na afloop van de voorstelling kun je natuurlijk ook nog eens lekker knuffelen met de levensgrote knuffels van Woezel & Pip in de foyer van het theater. Deze voorstelling is een bewerking is van de familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos’.

Koop kaarten

Alone@Home (try-out) – Een doldwaze winterkomedie voor de hele familie (8+)

Vrijdag 14 dec, aanvang 19.30u

‘Alone@Home’ is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke muziek voor de hele familie. In ‘Alone@Home’ bedenken twee kinderen die alleen thuis zijn slimme trucs om de boeven (o.a. Martijn Fischer), die het op hun huis voorzien hebben, buiten de deur te houden. Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor. ‘Alone@Home’, met een knipoog naar de alom bekende film, is een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Koop kaarten

Nationaal Jeugd Musical Theater – Kruistocht in Spijkerbroek (7+)

Donderdag 27 dec, aanvang 14.30u

Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical in het theater! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan. De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Koop kaarten

Rob en Emiel – Live! (8+)

Zaterdag 19 jan, aanvang 14.30u

Rob en Emiel verweven magie, cabaret, verwondering en humor in een wervelende show, waarbij je continu op het puntje van je stoel zit. Visuele acts worden afgewisseld met mindgames en indrukwekkende demonstraties. Hun acts werden op verschillende nationale en nternationale wedstrijden met goud beloond. Op het NK Magic wonnen zij 8 keer goud in drie verschillende categorieën! Terwijl Rob en Emiel normaal gesproken alleen optreden voor volwassenen, is deze show speciaal samengesteld voor families vanaf 8 jaar! In ‘Rob en Emiel Live’ combineren zij de beste acts die zij in de afgelopen 15 jaar hebben gerealiseerd, tot een energieke en indrukwekkende show, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Koop kaarten

Nijntje – op de fiets (2+)

Donderdag 21 feb, aanvang 11.00u

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. ‘Nijntje op de fiets’ is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Koop kaarten

Van Hoorne Entertainment – De Kleine Zeemeermin De Musical (4+)

Vrijdag 22 feb, aanvang 14.30u

Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem.
Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, reist mee naar de betoverende wereld onder water. Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker dansen bij het Onderwaterbal.

Koop kaarten

Peppa Pig – Verrassingsfeest! (2+)

Zondag 3 mrt, aanvang 14.30u

Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing… Beleef met Peppa de leukste avonturen met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met de kinderen.

Koop kaarten

The Royal Moscow Ballet – The Sleeping Beauty

Vrijdag 15 mrt, aanvang 19.30u

Vorig jaar was het indrukwekkende The Royal Moscow Ballet voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Met succes en daarom komen ze terug. The Royal Moscow Ballet brengt Pjotr Iljitsj Tsjaikovski’s ‘The Sleeping Beauty’, het betoverende verhaal van prinses Aurora. Deze voorstelling kenmerkt zich door sierlijke choreografie en prachtige arrangementen van Marius Petipa en Anatoly Emelianov. Anatoly Emelianov, tevens eerste solist van de voorstelling, is een award-winning choreograaf en is geroemd om zijn bijdrage aan de Russische Cultuur.

Koop kaarten

Dikkie Dik – en de taart (2+)

Zondag 17 mrt, aanvang 11.00u

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. ‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Koop kaarten

Benjamin de Beer – Teksten & muziek door Herman van Veen (4+)

Zondag 31 mrt, aanvang 14.30u

Als de bomen niet meer groeien,
wie past er dan op mij
En de honing niet meer vloeien zal,
wie zorgt er dan voor mij
Als mijn vacht me niet verwarmen kan,
wie knuffelt dan met mij
En de zon me niet verwarmen kan,
wie kijkt er dan naar mij
Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn..

Koop kaarten

Ida van Dril en Michiel Schreuders – De Rattenvanger (6+)

Woensdag 17 apr, aanvang 14.30u

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad, maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint… Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor.

Koop kaarten

Bonte hond – Onder water (8+)

Woensdag 1 mei, aanvang 13.30u

Flevoland heeft gewonnen. Flevoland heeft alle andere provincies achter zich gelaten. Flevoland is de beste provincie van heel Nederland. En de hoofdprijs is: de Keizer van China. In de voorstelling ‘Onder Water’ komt er belangrijk bezoek naar de klas om China-Flevoland- Dag voor te bereiden. Maar wat gebeurt er als je bang bent dat je provincie niet mooi, leuk en bijzonder genoeg is? Een voorstelling over opscheppen en jezelf zijn. Onder Water workshop om 14.30 uur.

Koop kaarten

Bonte hond – Vadertje & Moedertje (6+)

Woensdag 1 mei, aanvang 15.30u

Een sprookje maar dan anders! Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Vadertje & Moedertje workshop om 16.30 uur.

Koop kaarten

Meer voorstellingen!

Theater ‘t Voorhuys heeft naast deze jeugd- en dansvoorstellingen ook nog heel veel andere leuke voorstellingen.

Ga naar de website