Voorstellingen Theater ‘t Voorhuys

De Gruffalo

Meneer Monster – De Gruffalo (4+)

Za 5 okt, aanvang 11.00 & 14.30u

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! De Gruffalo heeft vele harten veroverd, zowel kinderen als de (groot)ouders genieten van dit verhaal, geheel in rijm waardoor het makkelijk te onthouden is. Ook de twist op het einde zorgt voor gegniffel. In 2017 stond de Gruffalo centraal in de actie ‘Ik wil een prentenboek’ waardoor nu vele kinderen kennis hebben gemaakt met deze griezel. Meneer Monster heeft van De Gruffalo een spannende fysieke slapstick voorstelling voor iedereen van 4 jaar en ouder gemaakt. Gieren gegarandeerd! Omdat de Gruffalo onderdeel uitmaakt van het openingsweekend zullen er leuke activiteiten voor de kinderen zijn in de foyer waaronder een kabouterbos!

Koop kaarten

Scapino Ballet – Holland
& Le Chat Noir

Donderdag 10 okt, aanvang 20.15u

Twee topstukken van één van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling. In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. Het toneelbeeld van ‘Holland’ is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, zien wij het dubbele gezicht van Nederland. Ook ‘Le Chat Noir’ is theatraal, vol energie en emotie. In ‘Le Chat Noir’ komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven.

Koop kaarten

Van Hoorne Entertainment – Doornroosje De Musical (4+)

Zaterdag 26 okt, aanvang 14.30u

In deze volledig nieuwe sprookjesmusical, van Van Hoorne Entertainment, met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita. Uiteraard ontbreekt het populaire tovenaarsduo, Titus & Fien, niet. Ook zij keren terug voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen! Je valt zeker niet in slaap bij deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid en vrolijke dansjes. Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker dansen bij de Sprookjesafterparty.

Koop kaarten

Gonnie en Gijsje – Samen op stap (2+)

Zo 01 dec, aanvang 10.00u & 11.30u
Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld. De voorstelling duurt 40 minuten en is daarmee uitermate geschikt voor jonge kinderen als eerste kennismaking met het theater. Kira Kool vertelt het verhaal. Zij was in seizoen 2018-2019 te zien met de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’.

Koop kaarten

Kiev Ballet – De Notenkraker

Donderdag 19 dec, aanvang 19.30u

Kiev Ballet komt met een betoverend ballet voor alle leeftijden. De Volkskrant noemde de opzwepende energie van de groep ‘hartveroverend’. Het ballet staat dan ook jaarlijks in ons land voor enthousiaste en goed gevulde zalen. Dit seizoen zijn ze voor het eerst te zien in Emmeloord met de ultieme kerstvoorstelling voor de hele familie. In het wereldberoemde sprookje ‘De Notenkraker’ blijkt alles anders dan op het eerste gezicht gedacht. Het meisje Klara mijmert over liefde en geluk en over haar lievelingspop De Notenkraker, die zij voor de kerst heeft gekregen. Dan veranderen haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, op Kerstavond in de Muizenkoning en Muizenkoningin. Hoe zal het sprookje aflopen?

Koop kaarten

Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur (2+)

Vrijdag 3 jan, aanvang 14.30u

Ga op pad met Brandweerman Sam, Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert bij deze vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen. In het bos bij Piekepolder leeft een heel zeldzaam diertje. Wanneer twee bekende biologen op zoek gaan naar het beestje, besluiten Sam en Elvis hen te helpen. Maar, als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat en verdwaald raakt in het bos, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar het theater te komen. Na de voorstelling is er in de foyer een uitgebreide meet & greet.

Koop kaarten

Brugklas de Musical (9+)

Vrijdag 24 jan, aanvang 19.30u

‘Brugklas’, de populairste serie van het moment, kun je nu van nog dichterbij meemaken. ‘Brugklas’ is bekend van NPO Zapp. In de musical zijn Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser te zien. Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Koop kaarten

Talent On The Move – Tournee 2020

Zaterdag 25 jan, aanvang 20.15u

Maak kennis met het genre ‘Dans’ tijdens het Theaterweekend! Voor slechts 10 euro zie je aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie. ‘Talent On The Move’ van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam toont gevarieerde choreografieën van gerenommeerde en opkomende choreografen. De tournee biedt danstalenten de mogelijkheid podiumervaring op te doen en leert hen hoe het is om in een professioneel dansgezelschap te dansen. Het programma vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans: van solo’s en duetten tot ensemble werken, met bestaand repertoire van internationale topchoreografen.

Koop kaarten

Bonte Hond – PAK ‘M (3+)

Dinsdag 18 feb (voorjaarsvakantie) aanvang 11.00 & 14.30u

Drie ogenschijnlijk ‘volwassen’ presentatoren vechten in een tv-studio om aandacht. Allemaal willen ze de microfoon. En daar waar er twee vechten om één been gaat de derde er mee heen, genoeg reden voor een race met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Zo ontstaat een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem
nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

Koop kaarten

Studio 100 – Bumba op reis (1+)

Vr 21 feb, aanvang 13.30 & 16.00u

Als de vakantie eindelijk is aangebroken, rent kleine Pim meteen naar zijn kamer om met al het speelgoed te spelen dat al weken op hem staat te wachten. Hij laat zijn plannen echter snel varen als hij hoort dat hij mee op reis mag met Bumba en Bumbalu! Het is een droom die in vervulling gaat, totdat ze plots Babilu kwijtraken. Vinden ze Babilu uiteindelijk terug? Bumba komt met een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten naar Emmeloord. Natuurlijk neemt hij al zijn grappige lieve vrienden mee! Buiten Nanadu, Tumbi en Poppa zijn voor de allereerste keer ook Li-Ling, Ituku en Zinzi van de partij.

Koop kaarten

Juf Roos – gaat op vakantie (2+)

Za 7 mrt, aanvang 13.30 & 16.00u

Wegens het overweldigende succes van het eerste seizoen met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater. Wees er snel bij want vorig seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht! In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube. In dit theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde.

Koop kaarten

The Royal Moscow Ballet – Romeo & Juliet

Zaterdag 28 mrt, aanvang 19.30u

The Royal Moscow Ballet is in Theater ‘t Voorhuys al geweest met ‘Swan Lake’ en ‘Sleeping Beauty’. Er is weer een nieuwe productie! Dit seizoen kun je genieten van Sergei Prokofiev’s bewerking van Shakespeare’s Romeo & Juliet. Het traditionele verhaal van een hartstochtelijke verliefdheid. Romeo, lid van de familie Montague, wordt in het geheim verliefd op Juliet, een lid van de familie Capulet. Beide families zijn gezworen vijanden door een vete uit het verleden. De liefde van Romeo & Juliet zou de verzoening kunnen betekenen van beide aartsrivalen. Echter door een noodlottig toeval zal de onmogelijke liefde voor beiden zeer slecht aflopen.

Koop kaarten

Hé, wie zit er op de wc? (2+)

Donderdag 30 apr, aanvang 11.00u

Een hilarisch klassiek concert voor peuters en kleuters vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk opengaat… Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten. Zing, dans en speel mee op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin met de wachtende dieren. Laat je betoveren door prachtige vioolklanken en wiebel als een aapje. Maar…pas op voor het wc-papier! Na het concert mogen de kinderen zélf spelen op een echte viool of cello in de vioolspeeltuin.

Koop kaarten

Sesamstraat Live! Een wereld vol fantasie (2+)

Donderdag 30 apr, aanvang 14.30u

Op zolder staat een hele oude, mysterieuze koffer. Plots gaat het luikje open en stapt een meisje nieuwsgierig de zolder op. Op zoek naar iets nieuws om mee te spelen, ziet ze de koffer en maakt ze hem open. Er gebeurt iets magisch…de Sesamstraatvriendjes komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder avontuur waarin alles kan én alles mag. Ook in de foyer willen de Sesamstraatvriendjes natuurlijk uitgebreid met jou knuffelen en op de foto gaan. In jouw taart voor Sesamstraat en lever hem vóór de voorstelling in bij de Sesamstraat-stand. Wie weet, zie jij jouw creatie terug op het podium!

Koop kaarten

Nationaal Jeugd Musical Theater – Koning van Katoren (8+)

Zaterdag 2 mei, aanvang 19.30u

Het Nationaal Jeugd Musical Theater, seizoen 2018 – 2019 in Emmeloord te zien geweest met ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, heeft opnieuw een klassieker omgebouwd tot familiemusical. De keuze is dit keer gevallen op het beroemde boek van Jan Terlouw ‘Koning van Katoren’. Een boek wat ook nu de dag nog steeds actueel is. Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door zes zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen.

Koop kaarten

Meer voorstellingen!

Theater ‘t Voorhuys heeft naast deze jeugd- en dansvoorstellingen ook nog heel veel andere leuke voorstellingen.

Ga naar de website